V dluzích [4. díl]: Lucie konečně klidně spí • Home Credit Blog •…
Příběhy > Našich zákazníků > V dluzích [4. díl]: Lucie konečně klidně spí

V dluzích [4. díl]: Lucie konečně klidně spí

20. 4. 2016
Lucii Žaludovou potkal rozvod, krach podnikání a dluhová past. Před rokem a půl jí ombudsman klientů Home Creditu pomohl s konsolidací a zdálo se, že příběh má šťastný konec. Jak se jí daří teď?
IMG 0023

Lucie se přestěhovala i s dětmi za přítelem na vesnici. “Dřív jsem žila ve městě a bylo nemyslitelné, aby si děti hrály na ulici. Ale teď přijdu domů z práce, a najdu na stole jen lístek, že jsou venku. Vím, že tady se o ně nemusím bát,” vypráví.

Staršímu synovi je 11 a dceři 9 let. Děti chodí do místní školy a syn chce dokonce jít v šesté třídě na gymnázium. “Nevím, po kom to má,” směje se jeho máma, “já jsem vyučená cukrářka.”


Práce na směny - náročná, ale dobrá

V oboru však nikdy nepracovala. Přestože se vyučila, pečení ji nebavilo. “Navíc zkazím i bábovku. Nikdo to nechápe, protože je tak strašně jednoduchá. Ale já ji buď připálím nebo mi třeba vyteče,” popisuje drobné trable.

Zato ji baví vaření a v okolí je už svým kuchařským uměním vyhlášená. Přátelé si u ní rádi objednávají třeba pečené koleno. Kromě vaření je jejím největším koníčkem odpočinek.

Však ho také potřebuje, protože pracuje v továrně s třísměnným provozem. Má štěstí, že jí přítel pohlídá děti, protože jinak by na směny pracovat nemohla. “Je to dobrá práce a myslím, že na ženu si vydělám docela dost. Dřu tam jako Bulhar, ale jsem spokojená,” říká. 

Lucie řádně splácí

Rodinná situace je už mnohem lepší. Lucie u Home Creditu konsolidovala své dluhy a měsíčně splácí o několik tisíc méně než předtím. Proto má nyní dost peněz na to, aby vzala děti na výlet nebo s nimi zašla občas do restaurace. Celý rok vzorně splácela a úvěrovou reputaci si vylepšila natolik, že jí Home Credit nabídl kreditní kartu Premia.

Tu Lucie používá na nečekané výdaje. Třeba když syn s kamarády omylem poškodili cizí auto a Lucie musela škodu zaplatit. “Rozhodně nejsem ten typ, který by si za peníze z kreditky platil kosmetiku nebo nehty. Na to mě neužije,” říká se smíchem.

 Příběh s dobrým koncem

Přestože byl život v dluhové pasti náročný, jeden přínos měl. “Vážím si teď věcí, kterých jsem si dřív nevážila,” popisuje. A co by dnes udělala jinak? “Mnohem dřív bych se někomu svěřila a požádala ho o radu,říká.

Přestože se Lucie dostala do velmi obtížné situace, nevzdala se. Nečekala, až přijde exekutor, a své problémy aktivně řešila. Požádala o pomoc ombudsmana Home Creditu, který jí pomohl s konsolidací.

Nyní má nižší splátky, které zvládá splácet, a špatné dny jsou už pryč. “Doufám, že můj příběh ostatním lidem pomůže. Snad nebudou opakovat stejné chyby jako já,” dodává Lucie Žaludová.


Všechny díly seriálu najdete zde: V dluzích

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Cesnek rajcata
Předchozí článek

Česnek, rajčata, bylinky. Pěstujte tyto plodiny a ušetříte

Rady a návody > Ze života do života
IMG 0015
Následující článek

V dluzích [3. díl]: Příbuzný se na Lucii zlobil

Příběhy > Našich zákazníků