6+1 důvodů, proč se vyplatí jet na dovolenou s kreditní kartou • Home…
Rady a návody > Finance > 6+1 důvodů, proč se vyplatí jet na dovolenou s kreditní kartou

6+1 důvodů, proč se vyplatí jet na dovolenou s kreditní kartou

9. 9. 2015
Před odjezdem na dovolenou si přesně vypočítáte, kolik potřebujete peněz a vezmete si je v hotovosti i s rezervou. Jenže se objeví nečekaný výdaj v hotelu. Nebo uvidíte ve výloze skvělý, ale drahý suvenýr. Buďte na tyto situace připravení! Vezměte si na dovolenou kreditní kartu.
35402193 m

Samozřejmě se při cestě do zahraničí vyplatí mít nějakou hotovost v cizí měně. Za zmrzlinu na pláži totiž asi kartou nezaplatíte. Přesto je dobré mít kreditku po ruce. Karty v dnešní době akceptují větší obchodníci téměř ve všech zemích světa a bankomaty najdete v každém městě. Kreditní karta přibalená na dovolenou má i další výhody. 

1) Získáte rezervu

Hned první den objevíte skvělý obchod se suvenýry. Večer ale zjistíte, že jste v něm nechali hotovost na dva týdny dovolené. Pro tento případ se hodí mít po ruce kreditní kartu, která vám poskytne potřebnou rezervu

2) Poskytovatelé karet při platbách kartou počítají lepší kurz

Když v cizině zaplatíte nákup kartou v obchodě, poskytovatelé karet vám nestrhnou žádný poplatek. Naopak pro přepočet platby použijí výhodnější kurz, než kdybyste si peníze měnili ve směnárně. Pokud máte více karet od různých poskytovatelů, zjistěte si, jaká banka nabízí výhodnější kurz, a plaťte s kartou od ní. 

3) Získáte část peněz zpět

Nakupte suvenýry ještě levněji! Někteří poskytovatelé karet vám i za platby v zahraničí připíšou procenta z nákupu zpět na váš účet

4) S kartou pořídíte i cestovní pojištění

Někteří poskytovatelé karet nabízí cestovní pojištění ke kreditní kartě v základním balíčku služeb, u jiných za tuto službu připlácíte. Každopádně se cestovní pojištění na kreditní kartě vyplatí. Už jen proto, že nepřibalujete do zavazadla další dokumenty, o které se musíte na dovolené starat. Navíc ho sjednáte rychle

5) Kartu snadno zablokujete

Když vám v cizině někdo ukradne peněženku s hotovostí, s penězi se rozlučte. Pokud ale přijdete o kreditní kartu a včas ji zablokujete, zloděj se k vašim penězům nemusí vůbec dostat. 

6) Bez problémů zaplatíte za půjčení auta nebo hotel

Půjčovny aut nebo hotely často blokují nemalé částky z účtu jako zálohu. V hotovosti takovou částku obvykle nemáte a z debetní karty tak velkou částky nestrhnou. Většinou ji ani neakceptují. Vyplatí se proto použít kreditní kartou. Obchodník vám navíc částku vrátí v bezúročném období, takže ji ani nesplácíte. 

Chcete další důvod? Přečtěte si příběh čtenářky Katky

Katka z Prahy vyrazila se svým manželem do exotického Ománu a s sebou vezli i kreditní kartu. Ještě že tak. “Půjčili jsme si auto a půjčovna nám na kreditce zablokovala zhruba 20 tisíc korun na případné opravy,” popisuje Katka běžnou praxi v zahraničí.

“Při výletu do hor se nám podařilo auto nabourat. Nikomu se naštěstí nic nestalo, půjčovna si strhla z kreditky 7 000 Kč a my nakonec ani nesáhli do vlastních peněz,” dodává Katka. Pojišťovna totiž připsala částku na její účet ještě v bezúročném období.

Až tedy budete balit věci na dovolenou, nezapomeňte na svou kreditní kartu. Ať si prázdniny užijete bez starostí.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
44007870 m
Předchozí článek

4 weby o osobních financích, které se vyplatí číst, pokud nechcete skončit na mizině

Rady a návody > Finance
Kuchar
Následující článek

Marek chtěl vždycky vařit. Dnes má vlastní restauraci

Příběhy > Našich zákazníků