7 důvodů, proč se vyplatí mít kreditní kartu • Home Credit Blog •…
Rady a návody > Finance > 7 důvodů, proč se vyplatí mít kreditní kartu

7 důvodů, proč se vyplatí mít kreditní kartu

30. 9. 2015
Vydělejte na nákupech. Stačí si vybrat správnou kreditní kartu s výhodnými bonusy a splácet dluhy v bezúročném období. Kromě peněz zpět má kreditka i další výhody.   I díky benefitům lidé kreditní karty stále více využívají. Proč byste si ji měli pořídit i vy?
39445249 m

1) Získáte půjčku bez úroků na cokoliv

Na kreditní kartě máte předschválený limit, do kterého si můžete půjčit. Banka nezjišťuje, na co jste si peníze půjčili. Pokud je navíc vrátíte v bezúročném období, které bývá kolem 50 dnů, neplatíte nic navíc.

2) Nepotřebujete ručitele

Pro získání kreditní karty nepotřebujete ručitele. Bankám ke schválení kreditky obvykle stačí pravidelný měsíční příjem. Od jeho výše se pak odvíjí limit karty.

3) Máte po ruce rezervu

Nečekané výdaje vás s kreditní kartou nezaskočí. Pokud se vám tedy rozbije pračka dva dny před výplatou, nemusíte panikařit.

4) Dostanete zpět procenta z nákupů

Banky často odměňují klienty za používání kreditní karty vracením určité částky z nákupu na účet. Některé banky navíc spolupracují s obchodníky, takže vám za nákup u nich připíšou na účet vyšší sumu zpět.

5) Získáte zajímavé bonusy

Dárky, slevové kupony nebo volné kilometry na létání. To jsou jen některé z bonusů, které nabízejí poskytovatelé kreditních karet za to, že je používáte. U dražších typů karet získáte navíc třeba přístup do VIP salónků na letištích nebo bezplatné půjčování aut.

6) Jste pojištění

Ke kreditním kartám často získáte zdarma nebo výhodně i různé druhy pojištění. Nejčastěji se jedná o pojištění proti krádeži a cestovní pojištění.

7) Vyplatí se na cestu do zahraničí

Směnný kurz na kreditní kartě je výhodnější, než kdybyste si peníze měnili ve směnárně. Navíc máte i v zahraničí rezervu na nečekané výdaje.

Kreditní karta tedy nabízí hned několik výhod. I přesto je třeba myslet na to, že utracené peníze musíme splatit. Kreditní kartu proto využívejte spíše na krátkodobé půjčky, které stihnete splatit v bezúročném období. Na dlouhodobější půjčky využijte spíše spotřebitelské úvěry.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Lucka01
Předchozí článek

Home Credit je zaměstnavatel na jedničku, říká obchodní reprezentantka Lucie

Příběhy > Ze života v Home Creditu
44007870 m
Následující článek

4 weby o osobních financích, které se vyplatí číst, pokud nechcete skončit na mizině

Rady a návody > Finance