Kvůli příteli si půjčila peníze, dnes je sama a čelí exekuci • Home…
Příběhy > Našich zákazníků > Kvůli příteli si půjčila peníze, dnes je sama a čelí exekuci

Kvůli příteli si půjčila peníze, dnes je sama a čelí exekuci

10. 7. 2015
“Doufám, že můj příběh poslouží jako výstraha ostatním,” vzkazuje čtenářům paní Kateřina z Ústí nad Labem. My zase doufáme, že vše dopadne dobře. Je to na dobré cestě!
Money

Na začátku byla láska jako trám. Když Kateřina potkala Michala, pracovala jako zdravotní sestra a zrovna se vzpamatovávala z rozchodu. S automechanikem Michalem na bývalého přítele rychle zapomněla a prvních pár měsíců bylo vše perfektní.

Michal se Kateřině svěřil se svým snem otevřít si vlastní autoservis a tu jeho plán nadchl. Měl našetřené peníze a dokonce už i vytipované místo, kde by jeho nová dílna stála.

Počáteční investice však stále značně přesahovala jeho možnosti.

Její život ovlivnilo špatné rozhodnutí

Kateřina se dozvěděla i to, že Michal nemůže zažádat o půjčku, protože je zapsaný v registru dlužníků. Řekl jí, že si kdysi půjčil peníze na novou lednici a vše splatil, s poslední splátkou se však o týden opozdil. O svém zapsání do registru se dozvěděl až v bance, kam šel požádat o půjčku na svou autodílnu.

Napadlo ji, že by svému příteli mohla pomoct tím, že by si vzala půjčku místo něj. Její okolí ji od toho zrazovalo, Kateřina si však stála za svým - chtěla být oporou muži, kterého miluje. Když to Michalovi navrhla, byl překvapený, ale po chvíli souhlasil. A tak si u nás Kateřina půjčila 180 000 Kč

Problémy přišly s vyhazovem

Měsíční splátky byly nad Kateřininy možnosti, splácel je ale Michal a tak byla klidná. Situace se však zkomplikovala, když se Michalův šéf dozvěděl o plánovaném podniku svého zaměstnance. Ihned ho propustil a Michal se rázem ocitl bez příjmů.

Kateřina sice znejistěla, ale Michal se velmi snažil, půjčku splácel a celé dny věnoval přípravě autoservisu. Svou přítelkyni přesvědčoval o tom, že jakmile otevře, vše bude lepší.

Jenže nebylo. I když se Michalovi podařilo servis otevřít, náklady na provoz byly vyšší než příjmy a neprospěla mu ani špatná pověst, kterou mu udělal bývalý šéf.

Po dvou měsících přišla Kateřina domů a zjistila, že Michal je i se všemi svými věcmi pryč. V té chvíli si uvědomila, že na splácení půjčky zůstala sama

Proaktivní přístup se vyplatil

První čtyři splátky zvládla, ale bylo jí jasné, že je půjčka nad její možnosti. Rodina jí sice nabízela pomoc, ale Kateřina do svých problémů nechtěla zatahovat nikoho dalšího. Vytočila proto naše číslo a vylíčila nám svůj příběh. Jelikož se k problémům postavila čelem, navrhli jsme jí nový splátkový kalendář. Nové splátky paní Kateřina zvládá splácet a ještě jí zbývá potřebná rezerva.

Dluh za ní splatit nemůžeme, ale doufáme, že své peníze dostane od bývalého přítele zpět.  

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Prislovi
Předchozí článek

3 česká přísloví, na která si vzpomeňte při sjednávání půjčky

Rady a návody > Finance
Karta2a
Následující článek

11 tipů, jak ochránit svou platební kartu v obchodě i na internetu

Rady a návody > Finance