Malina není jen ovoce aneb jak pomáháme v HC • Home Credit Blog
Příběhy > Ze života v Home Creditu > Malina není jen ovoce aneb jak pomáháme v HC

Malina není jen ovoce aneb jak pomáháme v HC

1. 1. 2022
Užít si hezké chvíle, pobavit se, a zároveň přispět na dobrou věc? Tak funguje náš charitativní program Malina!
Srdce

Na sociálních sítích často používáme hashtag #HCneníjenpráce. HC je totiž také příjemně strávený čas s kolegy - ať už na obědě, u ranní kávy v kuchyňce, nebo po práci se skleničkou nebo šálkem kávy. HC je chuť se posouvat, touha zlepšovat sebe i chod firmy. HC je spousta zaměstnaneckých akcí během celého roku - od teambuildingů jednotlivých týmů přes letní nebo sportovní den a setkání zaměstnanců, až po vánoční večírek a vánoční trhy. HC je především a v neposlední řadě chuť pomáhat.

A právě proto je tu MALINA, charitativní program, do kterého se společně zapojují všichni zaměstnanci Home Creditu za účelem vybrat finance pro ty, kteří je potřebují nejvíce. Home Credit následně každou vybranou částku znásobí. Zároveň firma podporuje pořádání charitativních akcí formou příspěvků na realizaci či dny volna pro organizátory, potřebné pro zařízení akce.

Když je řeč o charitativních akcích, u nás v HC nikdy nejde jen o obyčejnou sbírku v podobě házení peněz do kasičky. Malinové akce jsou vždy zábavnou formou, kde se pojí příjemné s užitečným. Zaměstnanci se pobaví, užijí si hezké chvilky a zároveň přispějí na dobrou věc. Mezi zaměstnanci jsou tyto akce obzvlášť oblíbené a zaměstnanci často přicházejí s vlastními nápady, stejně jako mají v anketě možnost hlasovat, na který dobročinný projekt peníze poputují.

V roce 2018 jsme díky programu Malina mohli přispět na dobročinné projekty celkovou částkou 202 190 Kč a udělat tak radost v rajhradském hospici, sportovním klubu Kociánka nebo potěšit rodiče malé bojovnice Ellenky, která trpí těžkou mozkovou obrnou a potřebuje nákladnou rehabilitaci.                                                                                                                                                                           

Vánoční trhy (někdy i v létě)

Po práci si vychutnat svařák či punč, dát si něco dobrého na zub, nebo rovnou povečeřet. Pokecat s kolegy, zaposlouchat se do vánočních koled a zároveň přispět na charitu. To všechno přímo pod okny kanceláří?

Tak vypadají naše, již tradiční, charitativní vánoční trhy, které jsou jednou z nejoblíbenějších akcí. Ještě aby ne - pomáhání ještě nikdy nebylo tak příjemné, jako když si koupíte kelímek horkého potěšení a k tomu perníček.

 

Sportovní den

Další oblíbenou akcí je sportovní den. A to nejen pro sportovce. Soutěživí kolegové mohou poměřit své síly v nejrůznějších turnajích, od badmintonu až po ping-pong. A ti, kteří sportu zrovna neholdují? Fandit s kelímkem Kofoly či piva v ruce také nezní špatně!

Ze sportovního dne se stala tradice, stejně jako ze způsobu příspěvků na Malinu - každý závodník i divák platí vstupné 200 Kč, které putuje na dobrou věc. Příjemným bonusem je volno z práce a den strávený na sluníčku.

Dobročinný bazárek nebo aukce dobrých skutků

Sobě udělat radost novým kouskem do šatníku, potřebným přispět finanční částkou. To je win-win princip našich charitativních bazárků a akcí.

Naposledy jsme pořádali aukci, ve které mohli členové top managementu nabídnout cokoliv. A tak se v napínavé dražbě až do poslední chvíle bojovalo třeba o kytici růží od ředitelky marketingu, večeři s generálním ředitelem nebo o donášku snídaní až na pracovní stůl od šéfa CRM.

Darování krve

Ne každá pomoc je o penězích, a některé věci jsou doslova k nezaplacení. Třeba jako krev. Proto jednou za čas pořádáme “darování Malinovky”, tedy den, kdy jdou zájemci společně darovat krev do brněnské nemocnice.

Autor: Vojtěch Mach
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
RECYCLE V1
Předchozí článek

5 tipů, jak být ekologický v běžném životě

Rady a návody > Ze života do života
Pohovor 1
Následující článek

8 tipů, jak ovládat své tělo na pracovním pohovoru

Rady a návody > Kariéra