Prosíme, stěžujte si! • Home Credit Blog
Příběhy > Našich zákazníků > Prosíme, stěžujte si!

Prosíme, stěžujte si!

9. 3. 2022
Než roboti vystřídají v práci člověka, musíme se smířit s tím, že se občas něco nepovede. Někteří lidé si ale neradi v obchodě nebo restauraci stěžují a zůstávají zbytečně nespokojení. Je jim to nepříjemné. Nebo se bojí reakce.
2017 03 01

Úlohou firmy je tyto obavy rozptýlit. Řešit problémy tak, že i reklamační řízení bude radost.

 

Ke každé stížnosti jeden člověk

My v Home Creditu jsme rádi, když si nespokojený klient nenechá své zklamání pro sebe. O klienta se v průběhu celého řešení problému stará jeden člověk. Jeho stížnost si nepřehazujeme jak horký brambor mezi odděleními, ale od začátku až do konce klient jedná s Ivankou, Zuzkou nebo třeba Hankou.

Tento přístup je výhodný pro obě strany. Zákazníci nemusejí několikrát dokola vysvětlovat svůj problém, u nás pak nehrozí, že by se vinou komunikačního šumu ztratila jakákoliv informace.

„Dnes jste mě ujistili, že si svých klientů skutečně vážíte a docílíte nápravy, i když pro vás řešení není příznivé,“ napsal nám náš klient Luboš. Je to pro nás důkaz, že jsme se vydali správným směrem.

 

Neustále informujeme

Když nám klient pošle stížnost, za pár minut dostane odpověď. Z té se dozví, kdo ze zákaznické podpory jeho problém převzal a kdy může čekat první výsledky.

Nejpozději do 5 dní dostane další zprávu – v 90 % případech takovou, že jsme jeho problém vyřešili. Zbylých 10 % pak zvládneme během dalších 5 dní.

Jestliže klient není s řešením spokojený, může se navíc obrátit přímo na ombudsmana nebo ředitele společnosti.

Chceme, aby všichni naši zákazníci byli spokojení. Avšak děkujeme i za ty, kterým se občas něco nelíbí a řeknou nám to. Díky nim totiž víme, v čem se ještě musíme zlepšit.

 

 

Autor: Vojtěch Mach
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Shutterstock 421360237 e1527148829768
Předchozí článek

Věci, za které dobrovolně platíme více, než je nutné

Rady a návody > Finance, Ze života do života
Darky valentin
Následující článek

TOP 5 nejhorších valentýnských dárků

Rady a návody > Ze života do života