Tyran ji držel v hrsti půjčkami, zachránil ji bývalý přítel • Home…
Příběhy > Našich zákazníků > Tyran ji držel v hrsti půjčkami, zachránil ji bývalý přítel

Tyran ji držel v hrsti půjčkami, zachránil ji bývalý přítel

22. 10. 2015
Domácí násilí je problém, kvůli kterému bylo jen loni v České republice vykázáno z domu přes 1 300 lidí a 12,5 % z nich opakovaně. Statistiky jsou však v tomto případě zkreslené, protože se odborníci domnívají, že domácímu násilí někdy v životě čelilo 1,4 milionu českých žen. Bohužel mezi ně patří i paní Šárka z Ostravy.
Ostravacka

Šárka se s přítelem seznámila na diskotéce a mladý pár spolu brzy začal bydlet. Šárka si postupně vzala na vybavení bytu několik půjček, které s partnerem spláceli dohromady. On sám si žádnou půjčku kvůli zápisu v registru nevzal, zamilovaná žena v tom ale neviděla problém.

Z lásky jako trám se časem narodila dcera Agáta a začaly problémy. Šárčina partnera jako by miminko obtěžovalo a chodil pozdě domů. Nápadně často mu chodily smsky a Šárce začalo být jasné, že je ve vztahu ještě někdo další.

Když se partnera na nevěru zeptala, začal jí nadávat a padla první facka. Šárka byla v šoku, jako mnoho obětí domácího násilí si však myslela, že přítele vyprovokovala.

U jedné facky to nezůstalo

Prvním výstupem ale jako by se spustila pomyslná lavina. Partner Šárce nadával čím dál častěji a stupňovaly se i fyzické útoky. Když se Šárka rozhodla, že přítele opustí, začal jí vyhrožovat, že u soudu udělá vše proto, aby nedostala dcerku do péče.

Zadlužená Šárka jeho výhrůžkám uvěřila a partner nad ní získal ještě větší moc. Oba věděli, že když Šárka odejde, nebude mít peníze na splátky. Aby svou družku ještě více trápil, začal posílat splátky čím dál později a Šárce tak chodila upozornění od věřitelů.

Partner držel Šárku v hrsti a ta už pomalu nedoufala, že se z děsivého vztahu dostane dříve než na konci rodičovské. Pobírala totiž 7 000 Kč měsíčně a jen na půjčky padlo 6 000 Kč. S tisícovkou na měsíc by jako matka samoživitelka nevystačila a navíc by neměla kde bydlet. 

Pomoc nabídl bývalý přítel

Obrat nastal ve chvíli, kdy Šárka potkala v obchodě svého bývalého přítele Marka. Ten viděl, jak hrozně Šárka vypadá a pozval ji na kávu. Zoufalá žena mu vše vylíčila a Marek se rozhodl, že jí pomůže. Především ji uklidnil tvrzením, že soud by miminko nikdy nenechal otci, který bije jeho matku. Šárce také poradil, aby si každé zranění vyfotila, zašla k lékaři a na policii. Domluvili se na další schůzce a Šárka se cítila o moc lépe.

Za čas partnerovi opět ujely nervy a Šárku několikrát udeřil. Šárka se poté zamkla na toaletě a potají si vyfotila zranění mobilním telefonem. Další ráno sebrala odvahu a šla k lékaři, který týrání nahlásil na policii. Když byl muž u výslechu, zavolala Šárka Markovi a společně uskutečnili další část plánu. 

Utekla do azylového domu a prodala věci

Šárka rychle sbalila sebe, dceru a několik věcí, které koupila za peníze z půjček. Marek je přijel vyzvednout a Šárku s dcerou odvezl do azylového domu, kde zůstaly několik dní. Věci nechal podle domluvy u sebe, dokud pro ně Šárka nenajde kupce. Z prodeje nakonec Šárka získala 10 000 Kč, které jí posloužily k novému startu.

Šárka nám také zavolala, vylíčila svou situaci a požádala o konsolidaci půjček s novým splátkovým kalendářem. Vzhledem k okolnostem jsme její žádosti vyhověli a maminka na rodičovské nyní bydlí u kamarádky, připravuje se na soud s bývalým partnerem a splácí 3 000 Kč měsíčně. Přivydělává si drobnými krejčovskými úpravami oblečení a jednou týdně chodí uklízet kanceláře v centru Ostravy.  

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
11576804 m
Předchozí článek

Bývalá manželka mu udělala ze života peklo, na nápravu zbývá poslední rok

Příběhy > Našich zákazníků
12405683 m
Následující článek

Neuměli jsme vycházet s penězi a málem nás to stálo psa

Příběhy > Našich zákazníků