4 tipy, jak o víkendu strávit čas s dětmi, i když máte hluboko do…
Rady a návody > Ze života do života > 4 tipy, jak o víkendu strávit čas s dětmi, i když máte hluboko do kapsy

4 tipy, jak o víkendu strávit čas s dětmi, i když máte hluboko do kapsy

5. 11. 2015
Copak ty peníze tisknu? pomyslí si leckterý rodič při pohledu na účet za rodinný víkend. Nemusíte však pokaždé utrácet za zábavní parky nebo za zoo. Proto pro vás máme 4 tipy, jak s dětmi strávit společný čas hodnotně a přitom velmi levně.
39589594 m

Leť, dráčku, leť! 

S draky děti zabavíte na celý víkend a vůbec nepotřebujete drahého akrobatického draka z hračkářství. V sobotu draka vyrobíte a v neděli ho půjdete pouštět. Stačí, když koupíte balicí papír a seženete několik rovných tenkých latěk na kostru.

Ať děti namalují drakovi obličej a pak jim pomozte připevnit papír na kostru. Dokončení už zase přenechejte malým pomocníkům. Každý správný drak přece potřebuje pořádný ocas s mašlemi. 

Na houby do lesa 

Skvělým nízkonákladovým programem je výlet do lesa. Pokud si při něm nasbíráte i houby, ještě na něm vyděláte. Navíc se při sbírání v dětech probouzí sběračský instinkt a většinou je výlet moc baví.

Pokud však dlouho nic nenajdou, začnou se nudit. Proto je vhodné, je na houbu nenápadně upozornit a dopřát jim radost z nálezu. Na podzim v lesích můžete najít třeba václavky, některé druhy hřibů a bedly.  

Rukodělky s barevným listím 

Na procházce nasbírejte to nejhezčí barevné listí, které najdete. Důležité je sehnat různě tvarované listy. Doma z nich pak s dětmi sestavte panáčky a nalepte je na papír.

Malí výtvarníci milují i otisky listů. Stačí je nabarvit vodovkami a pak je otiskovat na papír. Aktivita je tak snadná, že ji zvládnou i děti z mateřské školky. 

Dýňová strašidýlka 

Skvělou rodinnou aktivitou je výroba dýňových luceren. Dýni seženete na trhu nebo si ji můžete sami vypěstovat na zahradě. Z dětí udělejte hlavní designéry a nechte je na papír namalovat návrhy.

Pak ostrým nožem odkrojte vršek dýně a děti vnitřek lžící vydlabou. Potom vyřezejte oči, nos a pusu. Pak už jen zapalte svíčku a kochejte se vaším výtvorem.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
13229347 m
Předchozí článek

Finanční abeceda: Přeložili jsme pro vás finanční pojmy [1. díl]

Rady a návody > Finance
11576804 m
Následující článek

Bývalá manželka mu udělala ze života peklo, na nápravu zbývá poslední rok

Příběhy > Našich zákazníků