Blbá blondýna radí podruhé: problémy se splácením řešte hned • Home…
Rady a návody > Finance > Blbá blondýna radí podruhé: problémy se splácením řešte hned

Blbá blondýna radí podruhé: problémy se splácením řešte hned

17. 5. 2015
Do problémů se splácením se může dostat každý. Důležité ale je, aby problém začal hned řešit se svým věřitelem. Upozorňuje na to Blbá blondýna ve druhém videu, za kterým stojí projekt Navigátor bezpečného úvěru.
Blba blondyna 2

Jak dokazují aktuální průzkumy, finanční gramotnost Čechů se od roku 2006 příliš nezlepšila. Lidé nečtou smlouvy k finančním produktům, neřeší své dluhy a nevytváří si finanční rezervy. Přes 3 miliony jich má přesto alespoň jednu půjčku

Projekt Navigátor bezpečného úvěru se proto spojil s herečkou a moderátorkou Ivou Pazderkovou a společně vytvořili čtyři videa. Pazderková v roli Blbé blondýny v nich vtipně ale velmi trefně glosuje úskalí života s půjčkou.

Problémy se splácením nesvěřujte jen kamarádce

V prvním videu Blondýna popisovala, jak se dostala do dluhové spirály. Nyní se přiznala, že nemá na splátky a neví co s tím. Svěřila se kamarádce, která jí poradila, aby šla za svým věřitelem.
Blondýna se ale rozhodla, že to určitě neudělá, protože kouká na televizi a ví, že by na ni poslal “exkurzi”. Raději tedy zajde za svou manikérkou, která dělala nehty první dámě a tak určitě bude vědět, co má dělat.

https://www.youtube.com/watch?v=9YotxQ91e4k

Nezbývá než doufat, že manikérka Blondýně poradí stejně jako kamarádka. Jedině včasným řešením přímo s věřitelem totiž může zabránit větším problémům. Navíc si může být 100% jistá, že při aktivním řešení u bezpečného věřitele na ni nikdo exekuci nepošle.

Čím dříve začnete problémy řešit, tím lépe

Blbá blondýna ve videu uvěřila rozšířenému mýtu, že úvěrové firmy mají raději neplatiče, protože jim mohou účtovat velké poplatky. U bezpečných věřitelů je to ale přesně naopak a proto dlužníkům raději vyjdou vstříc s úpravou splátkového kalendáře, než aby přišli o peníze.

Jakmile se tedy objeví problémy, dodržte 3 základní pravidla:

  • Co nejdřív zajděte za věřitelem a společně hledejte řešení.
  • Dobře si promyslete, jaké řešení je pro vás nejvýhodnější.
  • Nikdy situaci neřešte další půjčkou!

Navigátor bezpečného úvěru pomáhá s orientací na trhu s půjčkami

Navigátor bezpečného úvěru je projekt Univerzity Karlovy a poradenské společnosti EEIP. Jeho hlavním cílem je zmapovat a popsat trh s půjčkami a nabídnout všem zájemcům informace o bezpečných věřitelích a zároveň popsat nekalé praktiky těch nepoctivých. Cílem kampaně s Blbou blondýnou je vtipnou formou přimět spotřebitele přemýšlet nad problémy, které ho v souvislosti s půjčkou mohou potkat. Blondýniny skeče se šíří hlavně na YouTube a sociálních sítích a cílí tak i na mladé lidi, kteří se ve finančních otázkách zatím příliš neorientují.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
5 veci ktere nesmite
Předchozí článek

5 věcí, na které nesmíte zapomenout při výběru auta

Rady a návody > Finance
Foto1
Následující článek

Život ve Vietnamu: První dny (3. část)

Příběhy > Ze života v Home Creditu