Domácí vaření se vyplatí, na haluškách ušetříte 71 Kč

0 komentářů
689 přečtení
18.7.2016

Provozní přiveze potraviny, kuchař je uvaří, servírka pokrm přinese a pomocnice umyje nádobí. A část mzdy těchto lidí je započítaná v ceně každého jídla, které si dáte v restauraci. Proč je platit, když si můžete uvařit i doma a ještě ušetřit? Domácí vaření má hodně výhod. Tady je přehled 6 těch největších:

1. Servírujete zdravější jídla

Hledáte na jídelníčku českých restaurací jídlo bez masa? Často najdete jen smažený sýr nebo sladká moučná jídla. Doma můžete připravovat mnohem zdravější pokrmy než jsou ty, které obvykle nabízí restaurace.

 

2. Ušetříte peníze

Nastrouhaný sýr v sáčku je v obchodě vždycky dražší, než kus sýra, který si koupíte na váhu u pultu. Musíte totiž zaplatit za nastrouhání a za speciální zabalení. Čím zpracovanější jídlo kupujete, tím je dražší.

Stejné je to i v restauracích. Za všechnu práci, která stojí za tím, že máte jídlo na stole, zaplatíte. Přitom vaření není žádná věda a každý ho zvládne i doma. A výrazně přitom ušetříte. Podrobný přehled úspor najdete v infografice:

 

 restaurace-doma_blog

 

3. Máte přehled o surovinách

Navíc přesně víte, z čeho je jídlo uvařené. Jestli je to čerstvá zelenina od babičky nebo povadlý kus ze supermarketu. A pokud v obchodech čtete složení, nehrozí, že se vám na jídelníček dostane něco nežádoucího jako třeba glutamát sodný.

 

4. Uděláte z vaření rodinnou zábavu

Když do vaření zapojíte i zbytek rodiny, můžete z nudné povinnosti udělat příjemně strávený čas. Vyprávějte si zážitky z uplynulého dne a pak si zahrajte slovní fotbal.

 

5. Dopřejete si chvíli pro sebe

Nebo naopak využijte toho, že vaříte sami a udělejte si čas jen pro sebe. Poslouchejte oblíbenou hudbu, nebo si pusťte audioknihu. Budete se bavit, ale zároveň máte dobrý pocit z toho, že pracujete.

 

6. Předáte kulinářské tradice dětem

Milujete ovocné knedlíky podle babiččina receptu, ale skoro nikdy je nevaříte? A není škoda, že děti tuto rodinnou tradici neznají? Naučte je rodinné recepty zavčas.

Návod na papíře je sice dobrý, ale mnohem užitečnější je, když můžete koukat pod ruce někomu, kdo to skutečně umí. A při jednom vaření se děti pokrm připravit nenaučí, až opakování dělá skutečného mistra.

 


Vaříte doma nebo raději chodíte do restaurací? Napište nám do komentářů a nebo na Facebook.

 

 

Autor: Redakce Home Credit
Komentáře
Přidat vlastní komentář
Tento článek ještě nikdo nekomentoval. Buďte první.
Komentovat
Přidat vlastní komentář