Hádky o úklid, rvačka o dort a nekonečná párty, aneb jak žijí mladí…
Rady a návody > Ze života do života > Hádky o úklid, rvačka o dort a nekonečná párty, aneb jak žijí mladí singles při společném soužití

Hádky o úklid, rvačka o dort a nekonečná párty, aneb jak žijí mladí singles při společném soužití

10. 4. 2021
V osmnácti stěhování od rodičů, krátce na to svatba a ve dvaceti už vozit kočárek s prvním, či snad druhým miminkem? Dnešní mladí žijí úplně jinak, než jejich rodiče či prarodiče ve stejných letech.
Nahradni e1518191211176

V osmnácti stěhování od rodičů, krátce na to svatba a ve dvaceti už vozit kočárek s prvním, či snad druhým miminkem? Dnešní mladí žijí úplně jinak, než jejich rodiče či prarodiče ve stejných letech. 

Servis “mama hotelu” nebo neúnosné nájmy?

Podle statistik žije přes 35% mladých ve věku 25-34 let stále s rodiči, a procenta neustále narůstají. Podle psychologů je to dáno pohodlností, přece jen servis “mama hotelu”, kde je vždy teplá večeře, vypráno, vyžehleno, plná lednice a žádné, případně minimální, náklady na bydlení, se těžko opouští. Ekonomové se naopak mladých zastávají. V době, kdy nájmy rostou do výše, na kterou platy absolventů jen stěží stačí, se není co divit že dnešní post studenti ještě na nějaký čas oželí soukromí vlastního bydlení. 

Fenomén spolubydlení

Mladí, kteří mají partnera, mají cestu k vlastnímu bydlení, tedy snesitelnému nájmu, mnohem jednodušší, a rodné hnízdo zpravidla opouštějí s nadšením.

Pro mladé singles, kteří lásku svého života ještě nenašli, nebo se zkrátka jen nechtějí vázat, a zároveň už nechtějí být “za mamánky”, je tu řešení, které v posledních letech čím dál více získává na oblibě. Fenomén, který je dobře známý z oblíbených amerických sitcomů - spolubydlení.

Spousta lidí si sdílené bydlení zažila už během studií, ať už na kolejích nebo v bytech s několika vrstevníky. Proto jsou na menší soukromí, které jim mnohdy vynahradí společnost přátel, časté návštěvy či povedené párty, zvyklí. A tak jim jsou hádky Sheldona s Leonardem o mléko v lednici více než povědomé, stejně jako situace, kdy byl Ted z oblíbeného sitcomu How I Met Your Mother častokrát nedobrovolně svědkem hlasitých milostných hrátek jeho spolubydlících, zamilovaného párečku Marshalla a Lilly.

 Nový sitcom 3v1

Kdo uklidí po té nekonečné párty? Kdo zase snědl všechno jídlo z lednice? Proč nezbyl ani kousek dortu? A co tady sakra dělá ten pes?

Vtipné soužití single třicátníků popisuje i nový sitcom 3+jedna, který vznikl jako tak trochu jiná reklama na Home Credit. Nejen na televizních obrazovkách vás budou od poloviny února bavit 4 přátelé, ve kterých se dost možná sami poznáte...

Oliver

Lehce roztržitý vědátor, který má přehled. Rozumný, ale duší stále dítě se slabostí pro playstation. Vždy rád využije situaci, kdy může opravit či poučit svého bratra Tomáše. A na první pohled jej poznáte podle typických triček s dlouhým rukávem a vtipnými nápisy.

Tomáš

Bratr Olivera, se kterým má společné jen příjmení, jinak jsou pravým opakem. Tomáš je narcis, kterému nedělá problém za den pořídit desítky selfíček a vyvěsit je na společnou lednici.  Tento Playboy, autor výrazů hydroglyf či Sacharidův dort je zdrojem spousty seriálových momentů.

Stáňa 

Krásná blondýnka, která se k Oliverovi s Tomášem nastěhovala údajně jen na krátkou chvíli, a co nejdřív zase zmizí. Zatím to však na žádné stěhování nevypadá. Jako jediná žena v bytě to nemá jednoduché (například když pánové skoro zapomněli na její narozeniny či odmítají pomáhat s úklidem), ale vzala si na starost vnést trošku ženskosti do celého bydlení - a proto nechybí roztomilé polštářky či vzorovaný přehoz, který pány dost překvapí.

Čenda

Ze čtveřice kamarádů má nejlepší práci i plat, proto si jako jediný může dovolit vlastní bydlení na hypotéku. Kvůli atraktivní Stáně je však ve zmiňovaném bytě stejně skoro jako doma. Poznáte jej podle výrazných brýlí.

Autor: Vojtěch Mach
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Pujcka pro vojaky
Předchozí článek

Půjčky v Čechách neznámé II.: Půjčka pro vojáky

Rady a návody > Finance
Nenosite v penezence
Následující článek

Nenosíte v peněžence poklad? Poznejte cenné mince a bankovky

Rady a návody > Finance, Ze života do života