Recept: Velikonoční beránek

0 komentářů
241 přečtení
2.3.2017

Co by to bylo za Velikonoce bez malovaných vajec a beránka na slavnostním podnose. Beránek poslouží nejen jako hezká dekorace, ale potěší i vaše chuťové buňky. Jednoho takového jsme si upekli i my. Tento jednoduchý recept zvládne opravdu každý!

Co nám třeba?

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • hrst rozinek
  • citronová kůra

 

Jak na to

Všechny suroviny smícháme dohromady. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.

 

Formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 45 minut na 180 stupňů. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladnout.

 

Beránka dozdobíme dle fantazie. Zvolit můžete téměř cokoliv přes čokoládovou polevu, moučkový cukr nebo krém. Můžete přidat i veselou barevnou stužku kolem krku.

… a beránek je hotový. A Velikonoce můžou začít!

 

Přejeme Vám příjemné prožití Velikonoc.

Vaším beránkem se nám můžete pochlubit na našem Facebooku.

 

Autor: Romana Burianová
Komentáře
Přidat vlastní komentář
Tento článek ještě nikdo nekomentoval. Buďte první.
Komentovat
Přidat vlastní komentář