Seznamte se s úvěrovým skóre: Máme 5 tipů, jak ho vylepšit • Home…
Rady a návody > Finance > Seznamte se s úvěrovým skóre: Máme 5 tipů, jak ho vylepšit

Seznamte se s úvěrovým skóre: Máme 5 tipů, jak ho vylepšit

25. 5. 2015
Přinášíme poslední díl seriálu o úvěrovém skóre, a tak půjdeme rovnou k věci. Máme pro vás 5 tipů, jak zvýšit své šance na půjčku.
Uverove skore

Zatímco některé tipy můžete provést hned, jiné vyžadují dlouhodobou práci. Všechny ale vedou k tomu, že vám v důležitých bodech zlepšíme hodnocení a tím pádem bude i vaše úvěrové skóre vyšší. 

1. Nebankovní půjčka? Nežádejte o ni příliš často po sobě.

Opakované žádosti budí dojem, že máte stálý problém s penězi. Jakýkoli neočekávaný výdaj by pak mohl porušit křehkou rovnováhu mezi příjmy, půjčkami a splátkami a vy byste se rázem stali neplatičem. A to nechceme ani my, ani vy.

2. Zrušte kreditní karty, které nepoužíváte.

Na rozdíl od debetní karty funguje ta kreditní v podstatě jako úvěr. I pokud tu svou nepoužíváte, můžete z ní kdykoli začít čerpat, což pro poskytovatele půjčky představuje možné splátky a tím pádem napnutí rozpočtu. Nepoužívanou kreditní kartu proto zrušte a úvěrové skóre hned o něco stoupne.

3. Nechte si ověřit, že jste splatili předchozí půjčku.

Kvůli nejrůznějším kličkám ve smlouvách u neférových společností je vždy lepší, když máte v ruce papír svědčící o tom, že jste svou předchozí půjčku u jiného věřitele splatili. Pro vás je to kontrola, že byla nebankovní půjčka skutečně splacena, pro nás jistota a navíc důkaz, že nenecháváte nic náhodě.

4. Vždy dávejte pozor na termíny splatnosti.

Stačí jen pár dní prodlení a úvěrové skóre může začít klesat. Proto si termíny dobře hlídejte a pokud by se objevily problémy, hned je oznamte svému věřiteli. Je to lepší než beze slova přestat splácet. Nebankovní půjčka by vám znovu nemusela být schválena.

5. Pracujte na svém dobrém jméně.

Nejsložitější, nejnáročnější, ale také nejužitečnější tip. Jméno spojené s dobrou platební morálkou má vždy lepší úvěrové skóre než nepoctivý dlužník. Dobrou reklamu vám udělá například využívání kreditní karty, kterou splácíte vždy v termínu nebo řádně a bez problému splacená nebankovní půjčka.

 

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Blba blondyna 3
Předchozí článek

Blbá blondýna radí potřetí: seznamy neplatičů jsou na vaší straně

Rady a návody > Finance
5 veci ktere nesmite
Následující článek

5 věcí, na které nesmíte zapomenout při výběru auta

Rady a návody > Finance