[Skryté náklady 1. díl]: Svatba • Home Credit Blog • Home Credit Blog
Rady a návody > Finance > [Skryté náklady 1. díl]: Svatba

[Skryté náklady 1. díl]: Svatba

30. 3. 2016
Svatba je nejen nejkrásnější den v životě, ale také ten nejdražší. V prvním díle našeho nového seriálu Skryté náklady vám proto poradíme, na jaké položky při stanovování svatebního rozpočtu určitě nezapomenout.
Svadba bez ban

Bez svatebních šatů by to nešlo

Nevěsta často na poslední chvíli zjistí, že jí koupený model nesedí. Příprava svatby jí stála tolik nervů, že buď přibrala nebo zhubla. Proto není na škodu počítat s nouzovou návštěvou půjčovny.

Ženiši obvykle plánují, že si vystačí s oblekem z obchodu. Občas však zvolený oděv nesedí a švadlena ho musí upravit. To jsou další náklady, se kterými nastávající pár původně nepočítal. 

Výzdobu si vyrobte sami

Největším nenápadným žroutem peněz je svatební výzdoba. Slavnostní potahy židlí, ozdoby na stůl, balonky - k té správné výzdobě je potřeba “tisíc” drobností a jejich cena se postupně sčítá.

Dobrou zprávou je, že mnoho dekorací si zvládnete vyrobit doma sami. Třeba ozdobné jmenovky na stůl nebo stylové svatební oznámení. Ale počítejte s tím, že vám to zabere hodně času. 

Vlastní alkohol? Zaplaťte špuntovné

Pokud máte oslavu ve venkovské hospůdce, často si můžete přinést vlastní alkohol a hodně ušetříte. Počítejte však s tím, že si restaurace účtují takzvané špuntovné.

Jestliže chcete pít celý večer vlastní víno, restaurace si může účtovat špuntovné například 100 Kč na osobu. Ceny se však hodně liší. 

Příbuzným platíte hotel

To, že je potřeba zaplatit dort a kytici, ví každý. Ale nezapomněli jste, jak se všechny toto věci na místo svatby dostanou? Právě jejich doprava se může prodražit.

Naplánovali jste si svatbu za rozbřesku v krásném parku 150 kilometrů od domova? Myslete na to, že by všichni měli být na místě večer předtím. A bývá zvykem nejbližší rodině zaplatit ubytování.

Nenechte si tedy svatbu zkazit nečekaně vysokým účtem a do počátečních výpočtů zahrňte i tyto skryté náklady. Potom se nebudete muset bát nepříjemného překvapení.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
IMG 0013
Předchozí článek

V dluzích [1. díl]: Po rozvodu Lucii zbyla jen postel a televize

Příběhy > Našich zákazníků
Penize na zly bankovy ucet
Následující článek

Jak získat peníze, které jste poslali na špatný účet

Rady a návody > Finance