Tipy na online vzdělávání • Home Credit Blog • Home Credit Blog
Rady a návody > Ze života do života > Tipy na online vzdělávání

Tipy na online vzdělávání

3. 4. 2020
Online svět nás nevyhnutelně pohlcuje a nabízí možnosti, které dříve byly téměř nepředstavitelné. Najít učitele angličtiny na druhém konci světa, poslechnout si po cestě do práce oblíbenou knihu nebo po večerech naprogramovat webové stránky? To vše je možné. Mrkněte na naše tipy na online vzdělávání!
Blog online uceni

Užitečným pomocníkem ve vyhledávání online kurzů je ClassCentral.  Původně vznikl jako nástroj pro univerzity a online výuku. V současnosti zde najdete asi 44 poskytovatelů kurzů, 15.000 kurzů, 75.000 hodnocení a 25 milionů uživatelů. Cílem ClassCentral je umožnit online vzdělávání dostupné všem. Stránky jsou dobře propracované a orientujete se pomocí rozcestníků. Kurzy lze filtrovat podle jazyka, začátku kurzu, hodnocení či možnosti certifikátu. 

Zahraniční vzdělávací platformy

Na Udemy najdete asi 130 tisíc video-kurzů za velmi nízké ceny, či úplně zdarma. U každého placeného kurzu dostanete certifikát o absolvování.  K dispozici je i mobilní aplikace a tak můžete studovat i při cestě do práce. U každého kurzu najdete recenze, a pokud budete nespokojení, do 30 dnů máte možnost vrácení peněz. Tvořit kurzy zde může kdokoliv.

Kurzy od nejlepších světových univerzit, jako jsou Harvard nebo MIT, najdete na EdX. Jedná o neziskovou platformu a kurzy dostupné zdarma. Chcete-li navíc ověřený certifikát, musíte za něj zaplatit. Cena se liší podle typu a náročnosti kurzu.

Alternativou k EdX je Khan Academy, také o nezisková organizace, zaměřující se spíše na sociální a přírodní vědy a IT. Slouží také jako nástroj pro učitele a rodiče a nechybí zde mnoho úloh a instruktážních videí. Českou verzi naleznete zde.

 České (a slovenské) vzdělávací platformy

Mezi nejrozšířenější vzdělávací platformu v ČR patří bezesporu Seduo.cz. Zaměřuje se především na firemní vzdělávání a profesní kurzy. Mnoho kurzů je zdarma a k dispozici je opět i mobilní aplikace a certifikát absolventa. Vyzkoušejte například  76 nejčastěji zaměňovaných slov v angličtině.

Se vstupem do digitálního světa pomohou Digiskills.cz. Jejich mikro kurzy slouží pro firemní klienty i pro jednotlivce.  Bezplatně se zaregistrujte a získejte desítky kurzů zdarma.

Skvělou slovenskou platformou je Learn2code. Kurzy jsou akreditované Ministerstvem školství a mohou sloužit k rekvalifikaci či zvýšení kvalifikace a to se vždycky hodí! Pro nezaměstnané, kteří jsou evidovaní na úřadu práce, jsou kurzy zdarma v rámci programu KOMPAS+, ostatní mohou vybírat mezi 3 typy předplatného od 119 €. Naučíte se zde nejen jak tvořit webové stránky, stříhat videa, programovat mobilní aplikace nebo designovat loga, ale také jak pracovat s MS Office.

 Výuka jazyků

Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem.

Angličtinu se naučíte u Duolingo. Tato značka je zárukou poutavého obsahu, personalizace a neustálého zlepšování i přesto, že mají více než 300 milionů studentů. Pokud se rozhodnete pro další jazyky, skvělou volbou je LANGMaster. Mimo angličtinu vám umožní studovat němčinu, francouzštinu, ruštinu, španělštinu i italštinu a vše zdarma.

Na Italki si najdete online učitele a vybírat jde podle vašich časových možností, ceny a mnoha dalších atributů. Zkuste také Spotlight a 15 minutové nahrávky v angličtině na různá témata. Nahrávky používají pomalejší řečovou rychlost, méně slov a máte je k dispozici i v textové podobě.

 Audioknihy

Audioknihy jsou úžasný společník pro chvíle relaxace, ale i precizní partner pro vzdělávání. největší prodejce digitálních knih patří Audioteka a AudiolibrixOba portály nabízí více než 4000 titulů, mobilní aplikaci a jedny z nejvýhodnějších cen. Audioteka navíc nabízí 100 Kč na první knihy a momentálně poslech časopisu Forbes se slevovým kódem “POSLOUCHAMEFORBES” zdarma.

Využít můžete i Radiotéka od Českého rozhlasu, který je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jejich cílem je zpřístupnit mluvené slovo, hudbu i pořady na jednom místě online.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
BLOG HC 05 05 1920x600px
Předchozí článek

Jak být ekologický v době koronaviru

Rady a návody > Ze života do života
Shutterstock 790043194 e1527150189849
Následující článek

Home office jako možnost odkrýt svůj potenciál

Rady a návody > Kariéra