Pivní burza aneb Jak se u piva naučit obchodovat

0 komentářů
269 přečtení
21.3.2018

Drtivá většina Čechů chodí aspoň občas na pivo. Ale už méně z nás ví, že i při sezení v hospodě se můžeme něco naučit. Třeba taková pivní burza návštěvníky postaví před každodenní dilema wallstreetských obchodníků: „Za kolik ještě nakoupit, a za kolik už ne…“.

Celé kouzlo „burzovního popíjení“ tkví v základním principu poptávky a nabídky. Podnik má stanovenou průměrnou cenu za pivo, na které každý druh začíná. Jakmile si první zákazník objedná půllitr, cena jde pomalu nahoru, protože je o „zboží“ větší zájem.

V reakci na zvedající se cenu jednoho vybraného druhu piva samozřejmě klesají ceny těch ostatních. Třeba když přijde milec tmavšího chmelového nápoje a objedná si jedno černé, světlé ležáky jako mávnutím kouzelného proutku zlevní.

Přesně tohoto principu může využít každý, kdo jde při hospodském vysedávání primárně po ceně. Pokud si totiž počkáte na ten správný okamžik, můžete získat kýžený půllitr lahodného moku i za poloviční cenu.

Záleží jen na vás, jak budete šikovní a všímaví k dění okolo. Ale pozor, nečekejte příliš dlouho, protože kolem vás v hospodě bude určitě spousta dalších pivních nadšenců – vlčáků, kteří čekají na výhodnou cenu.

Takže vám přejeme šťastnou ruku a dobré načasování, a to nejen v hospodě. Pečlivě sledujte vývoj nabídky a poptávky a samozřejmě pijte s rozumem. 🙂

Autor: Redakce Home Credit
Komentáře
Přidat vlastní komentář
Tento článek ještě nikdo nekomentoval. Buďte první.
Komentovat
Přidat vlastní komentář