Nakupování • Home Credit Blog

Blog

Nakupování

Falesne e shopy
1. 2. 2024
Rady a návody > Ze života do života, Finance

Nákup na falešném e-shopu vás vyjde pěkně draho! Víme, jak podvod odhalit!

1. 2. 2024
Falesne e shopy

Ať už kupujete na e-shopu parfém pro svoji polovičku, nový spotřebič do domácnosti nebo zájezd do Chorvatska pro celou rodinu, vždy je důležité mít se na pozoru. Falešné e-shopy, ale i e-maily mohou vypadat stejně či dokonce lépe než ty pravé. Společně s ombudsmanem Home Creditu a specialisty na kybernetickou bezpečnost vám prozradíme, jak se účinně chránit.

Celý článek
Zpatky do lavic
17. 8. 2022
Rady a návody > Finance

Zpět do školy aneb jak zvládnout všechny výdaje?

17. 8. 2022
Zpatky do lavic
Inflace je rekordně vysoká, ceny energií, pohonných hmot, ale i ostatního zboží a služeb, a hlavně potravin stále rostou. Období prázdnin je navíc spojené s dalšími extra výdaji, a k tomu se ještě blíží začátek nového školního roku, který zatíží rodičům se školními dětmi jejich domácí rozpočet.
Celý článek
Shutterstock 1363683869 scaled
2. 9. 2021
Příběhy > Našich zákazníků

Kvůli unáhlenosti přišla o 30 000 Kč. Jana si v e-mailu od České pošty nevšimla signálů, které nasvědčovaly phishingovému podvodu.

2. 9. 2021
Shutterstock 1363683869 scaled
Phishing, smishing, vishing... Ne, tohle není žádné zaříkávadlo. Jsou to techniky podvodů, díky kterým se útočníkům daří z nic netušících lidí získat citlivé údaje. Výsledkem pak může být velká finanční ztráta. Jana tyhle pojmy neznala a tak útočníkovi zaslala vše, o co si žádal. Unáhleně platbu provedla a poté zjistila, že ji z účtu zmizelo 30 000 Kč.
Celý článek
Penize
2. 9. 2021
Rady a návody > Finance, Úřady, Ze života do života

Falešné peníze. Poradíme vám, jak se jim vyhnout

2. 9. 2021
Penize
Padělání peněz je součástí našeho života již po dlouhá staletí, přesto na něj rádi zapomínáme. Kvůli nepozornosti však můžeme v tomto případě přijít o celou částku a hrozí i vězení.
Celý článek
Nakupovanie jedla manazer
3. 3. 2021
Rady a návody > Finance

Nakupujte potraviny jako manažer. Pomůže vám to ušetřit

3. 3. 2021
Nakupovanie jedla manazer
Manažer si nikdy nemůže dovolit, aby jeho firma prodělávala peníze na špatném řízení zásob. V domácnostech to přitom děláme pořád - nakoupíme potraviny, abychom část z nich později vyhodili. Začněte svou domácnost řídit jako manažer a ušetříte.
Celý článek