Bývalá manželka mu udělala ze života peklo, na nápravu zbývá poslední…
Příběhy > Našich zákazníků > Bývalá manželka mu udělala ze života peklo, na nápravu zbývá poslední rok

Bývalá manželka mu udělala ze života peklo, na nápravu zbývá poslední rok

27. 10. 2015
Lukáš z Berouna si až do nedávna myslel, že má smůlu na ženy. Nyní by se jeho život konečně mohl obrátit k lepšímu, dohání ho ale dluhy z minulosti. Za rok už by se z dluhové pasti nemusel dostat.
11576804 m

“Když mi bylo 16 let, moje přítelkyně otěhotněla. Chtěl jsem se zachovat jako správný chlap, proto jsem se nechal zplnoletnit a přítelkyni si vzal, i když nám to už zrovna neklapalo,” popisuje události před 7 lety Lukáš. Tehdy ještě netušil, že jeho tehdejší přítelkyně záměrně přestala brát antikoncepci, aby dítětem udržela rozpadající se vztah.

Manželství s výhradami fungovalo dva roky, pak ale Lukáš podal žádost o rozvod. “Schylovalo se k tomu už dlouho, držel jsem se hlavně kvůli synovi. Pak už to ale s manželkou začalo být nesnesitelné,” říká Lukáš a dodává: “Manželka sice vyhrožovala vším možným, ale od určité doby jsem ji přestal brát vážně.”

Právě to se ale Lukášovi vymstilo. Jak se totiž ukázalo, byla jeho manželka schopná všeho. “Nevím, co si všechno navymýšlela, ale nesmím syna vídat, i když platím výživné,” říká Lukáš smutně.

Manželka nadělala dluhy, Lukáš je musí splácet

Syn Lukášovi chybí ze všeho nejvíc, manželčina pomsta byla ale mnohem důkladnější. “Starala se o účetnictví a dnes vím, že to byla chyba. Neodváděla zdravotní pojištění a já tam mám obrovský dluh plus penále,” líčí své útrapy Lukáš. Manželka si navíc těsně před rozvodem nabrala několik půjček, jejichž splácení je nyní na Lukášovi.

“Já sám k tomu mám půjčku na vybavení bytu, kterou si vzal před svatbou. V bytě dnes bydlí ona a já mám dluhy 300 tisíc korun. Prostě mě úplně odrbala,” uzavírá Lukáš.

Nová přítelkyně by chtěla pomoci

Kvůli své špatné zkušenosti se Lukáš ženám dlouho vyhýbal, před rokem ale poznal Elišku. “Je úplně jiná než exmanželka, hrozně by mi chtěla pomoct, ale tohle je můj problém, nemůžu si od ní půjčovat peníze,” vysvětluje Lukáš svůj postoj.

Problém je, že Lukášova neutěšená finanční situace se na vztahu negativně podepisuje. “Často jsem nervózní a na Elišku se trhnu. Je mi to líto, protože si to nezaslouží. Navíc ji ani nemůžu vzít nikam na večeři nebo jí koupit hezký dárek. A z toho jsem zase nervózní,” popisuje bludný kruh Lukáš.

Kvůli svým dluhům si Elišku nemůže vzít a nechce se k ní ani nastěhovat, i když by tím měsíčně pár tisíc ušetřil. “Nechci ji ohrozit, kdyby přišla exekuce,” vysvětluje Lukáš a dodává, že toto riziko opravdu hrozí: “Mám poslední rok na to, abych zaplatit alespoň část dluhu u pojišťovny. Pokud to neudělám, penále už bude příliš vysoké a já nebudu mít šanci dluhy vůbec někdy poplatit.”

Bude mít příběh šťastný konec?

Lukáš pracuje, šetří a o víkendech chodí na brigády, přesto jde splácení dluhů pomalu. “Vždy jsem byl poctivý a vím, že by byla největší hloupost brát si na splacení další půjčku. Osobní bankrot také nepřichází v úvahu, sám jsem se do problémů dostal, tak se z nich chci také dostat ven.”

“Nechci si půjčovat ani od Elišky, ale pokud to nepůjde jinak, asi budu muset. Sepíšu s ní ale smlouvu. Chci, aby věděla, že ji nepodvedu a měla černé na bílém, kdy jí peníze vrátím,” popisuje Lukáš své plány do budoucna.

S Lukášem, který si vzal první půjčku u nás, nyní jednáme o splátkovém kalendáři, který by mohl jeho situaci usnadnit. Jelikož se ozval včas a své problémy aktivně řeší, určitě něco vymyslíme. 

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
39589594 m
Předchozí článek

4 tipy, jak o víkendu strávit čas s dětmi, i když máte hluboko do kapsy

Rady a návody > Ze života do života
Ostravacka
Následující článek

Tyran ji držel v hrsti půjčkami, zachránil ji bývalý přítel

Příběhy > Našich zákazníků